Eenmaal u Flash hebt geïnstalleerd, kan u alles bekijken op Kanaal50. Flash wordt wereldwijd op honderdduizenden websites gebruikt, zodat u zeker en vast nog meer plezier zal hebben van de kleine moeite.
smulsenior
ik ben er zo ene en de taart is ..jammie.jammie lekkkeeer hoor.En de beschrijving is gemakkelijk en daarom is mijn seniorentaart gelukt.
xantosie , ingegeven op
01/11/2007, 11:05
Meer informatie video
Ziehier de ingrediënten voor een SeniorenNet biscuit
135 gr griessuiker
70 gr bloem
14 gr crèmepoeder
55 gr maïzena
10 gr bakpoeder
marsepein met 40%amandelen
5 eieren
Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevigen op de hoogste versnelling kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Hiervoor moet je zeker 10 minuten kloppen.
Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar.
Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende 1 minuut.
Beboter de bakvorm. Daarna bestrooi je met bloem.
Giet het deeg in de vorm. Laat 1/3 vrij zodat het biscuit kan rijzen.Strijk het deeg uit naar de kanten toe.
Dit plaats je nu in een voorverwarmde oven van 180 graden.Het biscuit moet gedurende 30 à 35 minuten bakken.
Om te zien of het klaar is, steek je een mes of ander scherp voorwerp in het deeg. Als er niks meer aankleeft, mag het gebak uit de oven.
Om het biscuit gemakkelijk uit de vorm te halen, snijd je het los aan de kant.
We zullen het biscuit versieren met fruit en slagroom.
Om de slagroom te maken heb je 200 gram griessuiker en 1l verse slagroom nodig.
Klop nu de slagroom. Niet te stijf, het is beter te vroeg te stoppen dan wanneer je boter hebt.
Schil het vers fruit en snijd het in kleine stukjes. Ananas, kiwi en aardbeien zijn een ideale combinatie.
Met een gekarteld broodmes snijd je het biscuit open.
Eerst breng je het spuitmondje in de spuitzak. Vul de spuitzak met slagroom en druk deze goed aan. Er mag geen lucht meer in de zak zitten.Spuit deslagroom op één zijde van het gebak.
Leg vervolgens de stukjes fruit op de slagroom.
Bovenop het fruit spuit je nog wat slagroom die het biscuit goed samen zal houden.
Werk eerst de bovenkant af met slagroom. Die maak je gelijk met een afstrijkpalet. En ook de zijkant.
Deze zijkant versier je met chocoladeschavelingen.De bovenkant decoreer je met klauwtjes slagroom.
Nu verdeel je de marsepein in 5 kleine stukjes. Deze kleur je in de kleuren van SeniorenNet : blauw, groen, geel, oranje en rood. Een klein druppeltje van de kleurvloeistof volstaat.
Rol dan de marsepein tot langwerpige staafjes. Leg ze samen op bakpapier en druk ze zachtjes plat. Leg ze voorzichtig op de taart.
Smelt chocolade in de microgolfoven. Laat 30 seconden smelten en roer de chocolade om. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is.
Maak een spuitzakje met bakpapier. Snijd het puntje van de zak. Hoe fijner je de letters wil, hoe kleiner je opening moet maken.